fbpx

Meer over Miranda

Een muzikale familie
Geboren in een muzikaal gezin was het vanzelfsprekend, dat Miranda ook het muzikale pad zou volgen. Op 17- jarige leeftijd werd zij leadzangeres van de familieband, waarmee zij professionele optredens verzorgde op vele bedrijfsfeesten en evenementen in binnen- en buitenland.
 
Good Company
One-womanshows
In de loop der jaren bleek dat Miranda niet voor één muzikaal gat te vangen was. Na 15 jaar begon zij met het ontwikkelen van ludieke one-womanshows. Haar talent om op komische wijze karakters neer te zetten, in combinatie met zang, bleek een succesformule. Miranda is sterk in interactie met publiek.

Eigen werk
Het zingen van soul- en jazzsongs geeft Miranda een gevoel van vrijheid, door de improvisatiemogelijkheden die deze genres bieden. In haar nieuwe liedjes is de invloed van soul duidelijk hoorbaar. Miranda is hiermee een nieuwe weg ingeslagen, liedjes met Nederlandstalige teksten in een jas van warme soulklanken. De lancering van de CD "Levensecht"  was de aanzet voor een mooi muzikaal 2018.
Theatervoorstelling "Levensecht"
Na de release van de cd 'Levensecht' wordt er nagedacht over hoe verder te gaan met de liedjes. In een theaterzetting komen de liedjes goed tot hun recht. Elk lied heeft een verhaal. Lars van der Brugge van Theatervisie maakt hier een mooi geheel van, met herkenbaarheid, humor en een boodschap.

 

Voor de voorstelling worden eigen stukken van haar debuut-cd 'Levensecht' gebruikt , maar ook wonderschoon bestaand repertoire van o.a. Sting, Van Morrison en Marvin Gaye, verhaalgetrouw naar het Nederlands vertaald door saxofonist, componist en vertaler Emiel Wienholts. De rode draad van het programma 'Levensecht' gaat over de vele facetten van een mensenleven. Zoete liefde, verdriet, hoop en dromen vormen de basis voor een warm muzikaal verhaal.
 
 

In de komende tijd zul je met regelmaat nieuwe stukken kunnen beluisteren. Miranda en haar band treden op verschillende podia op om haar muziek te laten horen.

 
Muziek en meer

Nieuwsgierig naar de andere muzikale activiteiten van Miranda?

Miranda als Zingend Telegram

Spotify

Facebook

Instagram

YouTube